Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article



Evlerin ve iş yerlerinin eminği, içre mevcut insanlarla bile maliyetli eşyaları muhafaza etmek hesabına…

Elektrik donanımlarının yanmasıyla oluşan yangınlar ayrı bir klas içinde değerlendirilmeyip C dershaneı yangınlar başlığı şeşnda incelenebilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakılırsa çok henüz yerinde ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere yükselmekı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın bedelı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Özellikle santimantal ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, Yangın Çıkış Kapısı müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Kırmızıışmutaş merkezi, sinema, mektep, sayrılarevi üzere kombine dirim alanlarında yangın kapısı tasarrufı eminği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel kabil binalarda da evgin çıkış Yangın Merdiveni Kapısı kapıları yangın simultane kullanılır ve tıknaz tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise zelzele gibi durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın bapları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları manzum olarak gestaltlmalıdır. Kapının mazbut çdüzenışmasını tedarik etmek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik Yangın Çıkış Kapısı uygulaması örgülabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page